Tips

7 dingen waar ik niet zonder kan sinds ik chronisch ziek ben

Ik heb nu bijna acht jaar de ziekte van Crohn en sinds 2017 zit ik ziek thuis. In de loop der jaren ben ik er achter gekomen dat ik met bepaalde dingen, naast medicijnen, niet meer zonder kan. Dingen die mij helpen om de slechte dagen door te komen, die het net wat aangenamer maken. Ik deel vandaag in dit artikel welke dingen ik echt niet meer kan missen sinds ik chronisch ziek ben.

chronisch ziek

Comfy huispakken

Heerlijk vind ik het, als ik thuis ben en lekker op de bank zit, dan wil ik gewoon comfortabele kleding aan. Een joggingsbroek en een warme trui, het liefst eentje die ook lekker zacht is. Dus een comfy huispak mag zeker niet ontbreken in dit lijstje van onmisbare spullen sinds ik chronisch ziek ben.

Kruik

Ik ben niet alleen getrouwd met Rob, maar ook echt met mijn kruik! Ik heb een elektrische kruik en die vind ik echt ideaal. Het geeft natuurlijk warmte, maar het helpt ook tegen de buikpijn die ik heb. Momenteel zit ik dan ook zeker elke avond met een kruik op de bank en gaat het ook mee mijn bed in als ik ga slapen.

Pantoffels

Pantoffels of iets anders warms aan mijn voeten heb ik ook echt nodig. Niet alleen nu met de sneeuw en vrieskou, maar gewoon eigenlijk elke dag. Doordat ik snel moe ben, merk ik ook dat mijn lichaam het vaak moeilijk heeft om het warm te houden.

Knusse dekens

Ik zei het net al, mijn lichaam heeft moeite om zich warm te houden. Dus knusse dekens kunnen ook zeker niet ontbreken. Je kan hier in huis dan ook genoeg dekentjes vinden, absoluut geen gebrek aan haha. En soms koop ik stiekem gewoon weer een paar nieuwe, Luna is tenslotte ook gek op dekentjes.

Boeken

Ik vond lezen altijd erg fijn, alleen ik las als ik op vakantie was. Maar sinds ik ziek thuis zit, lees ik veel meer. Ik vind het fijne afleiding, maar ook prettige tijdverdrijf. Zo gaan de dagen toch iets sneller voorbij als ik helemaal in een boek kan zitten.

Hobby’s

Nog een fijne tijdverdrijf en afleiding zijn hobby’s. Als ik mij niet te ziek voel, vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Schilderen, snailmails maken of gewoon iets nieuws ontdekken, als het maar creatief is en ik weer eventjes zoet ben.

Netflix

Als ik echt slechte dagen heb, dagen waarop ik eigenlijk niks meer kan. Dan is Netflix echt een uitkomst. In mijn comfy huispak, met warme sokken en een deken op de bank. Vergeet mijn kopje thee niet natuurlijk. En dan gewoon een serie bingewatchen.

Wat kan jij echt niet meer missen sinds je chronisch ziek bent?

2 Reacties

  • Els

    Ja dat is zo Lisa , een boek , hobby pakketten zoals haken ,breien, naaien en netflix zijn dingen die je dagelijks vooruit helpen . Je schrijft leuk , dus ik ga je volgen ..ik heb sinds november 2017 crohn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *