Tips

Mijn boekentips speciaal voor jou

Lezen is momenteel voor mij echt een zelfzorg momentje en probeer ik ook elke dag even te doen. Elke avond voor het slapen gaan, ga ik even lezen in plaats van naar een scherm kijken zoals op mijn mobiel of naar de tv. En soms lees ik gewoon de hele dag omdat ik dan helemaal in het boek zit. Ik heb al aardig wat boeken verslonden en ik deel graag met jou mijn boekentips.

boekentips

Boekentips

 • Virgin River boekenreeks

Momenteel ben ik een tikkeltje verslaafd aan de boekenreeks van Virgin River. Er zijn 18 delen, dus genoeg om te lezen. Ik heb de eerste zes delen gelezen en boek 7, 8 en 9 liggen al op mij te wachten in de boekenkast. Wat ik zo goed vind aan de boeken? Het leest heerlijk weg, je zit meteen in het verhaal en elk boek heeft weer andere hoofdpersonages met toch altijd weer een connectie met Mel, Jack of Virgin River. Ook als je de serie op Netflix (ook een aanrader trouwens) al hebt gezien, zijn de boeken nog steeds leuk om te lezen. De boeken en serie verschillen toch best wel van elkaar.

 • De zeven zussen boekenreeks

Nog zo’n heerlijke boekenserie, de zeven zussen van Lucinda Riley. Wel echt dikke pillen om te lezen, daar kan je misschien een beetje tegenop zien. Maar als je eenmaal begint, kan je haast niet meer stoppen met lezen. Ik werd echt helemaal in het verhaal gesleurd en de tijd vloog om. Deel 7 ligt ook nog op de boekenplank op mij te wachten om te gaan lezen. Kijk er nu al naar uit.

 • Voor jou serie van Jojo Moyes

De voor jou serie van Jojo Moyes bestaat uit drie boeken: Voor jou, Een leven na jou en Voor mij. Ik moet wel bekennen dat ik het eerste boek toch wel het mooist vind. Maar ze zijn zeker alle drie waard om te lezen. Jojo schrijft beeldend waardoor het goed wegleest en dat je tegelijkertijd een heel beeld creëert in je gedachten.

 • Boeken van Karin Slaughter

De boeken van Karin Slaughter kan ik je zeker aanraden als je van spannende boeken houdt. Je hebt van haar ook verschillende series die je kan lezen. Ik heb de Grant County serie helemaal gelezen, of eerder gezegd verslonden haha. Karin weet goed de spanning er in te houden waardoor het lastig is om het boek weg te leggen. De serie Will Trent ligt ook op mij te wachten in de boekenkast. Leuk feitje trouwens, ik heb alle boeken van Karin Slaughter tweedehands gekocht in de kringloopwinkel. Soms een zoektocht om de serie compleet te krijgen, maar het geeft dan wel extra voldoening als het lukt!

 • Boeken van Loes den Hollander

Als ik het toch heb over spannende boeken, hoort Loes den Hollander daar ook tussen. Haar schrijfstijl vind ik ook erg fijn en ook zij weet mij geboeid te houden. En een voordeel van haar boeken vind ik dat de hoofdstukken niet lang zijn. Als je een korte concentratieboog heb, is dit echt heel erg fijn.

 • Losse boekentips

En dan heb ik ook nog een paar losse boekentips voor jou die ik zelf ook gelezen heb

 • Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry
 • Ik reis alleen van Samuel Bjork
 • Doodverklaard van Lisa Gardner
 • Zusje van Rosamund Lupton
 • Schuilplaats van Linda Jansma
 • Welkom in het rijk der zieken van Hanna Bervoets
 • 10 onzichtbare jaren van Lenneke Vente
 • Crohnprinses van Marise May

Ik vind het altijd leuk om nieuwe schrijvers en boeken te ontdekken, laat in een reactie weten wat jouw favoriete boek is

2 Reacties

 • Marieke

  Wat een toffe lijst! Ik lees ook veel en geniet er enorm van om ook actief te zijn op bookstagram. Als ik zo naar jouw lijst kijk dan denk ik dat je de Rönning en Stilton serie van Börjlind ook erg kan waarderen!

  Mijn favoriete boek (tot nu toe) van 2021 is Daar waar de rivierkreeften zingen! Echt een prachtig boek!!

  Veel leesplezier nog voor de rest van dit jaar 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *