Tips

Positief blijven, wat helpt mij daarbij?

Als je chronisch ziek bent, is het soms erg lastig om positief te blijven. Door het ziek zijn maak je veel narigheid mee. Uitslagen van onderzoeken die niet goed zijn, medicijnen die niet goed aanslaan, bijwerkingen van de medicijnen. En vergeet niet de vele ziekenhuisbezoeken die je vaak hebt, toch elke keer weer een confrontatie met het ziek zijn. Maar ondanks alles kan ik over mijzelf wel zeggen dat ik positief blijf. Wat helpt mij om positief te blijven, ook op de moeilijke momenten?

positief blijven

Omringd zijn door dierbaren

Dit heeft mij de afgelopen periode heel erg geholpen, omringd zijn door dierbaren. Alle lieve kaarten, tekeningen, appjes en berichten via Facebook en Instagram die ik heb mogen ontvangen, hebben mij heel veel goeds gedaan. En dan de hulp die ik van iedereen krijg aangeboden, soms uit totaal onverwachte hoek, daar ben ik erg dankbaar voor. Het gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor stond in deze toch wel moeilijke tijd. Die steun geeft toch echt een gigantische positieve boost om door te blijven vechten voor herstel en betere tijden.

Mijn positiviteit dagboekje

Ik heb sinds kort een positiviteit dagboekje. Elke dag schrijf ik daar positieve dingen in waar ik die dag gelukkig van werd. Denk bijvoorbeeld aan genieten van een kopje thee in het zonnetje, het avondeten klaarmaken, dankbaar zijn voor de hulp die mij word aangeboden. Of dat ik is een keer niet midden in de nacht wakker word om naar de wc te gaan. Om stil te staan bij deze dingen en na te moeten denken over wat mij die dag gelukkig maakte, krijg ik al een positief gevoel. Zelfs op een slechte dag. Juist dan is het fijn om de dag positief af te sluiten. Voorheen ging ik anders met een negatief gevoel naar bed toe op een slechte dag en daar baalde ik alleen maar van. Maar nu leg ik de focus op wat wel goed ging en wat ik wel heb bereikt die dag.

Inspirerende quote in positiviteit dagboek

En om er een positief boekje van te maken, ben ik ook weer begonnen met handlettering. Inspirerende quotes in een mooi lettertype. En om de boel lekker op te vrolijken, maak ik gebruik van confetti, stickers, washi tape en leuke kleurtjes natuurlijk. Een feestje op zich om daar al naar te kijken. Als ik dan mijn dagboekje opensla, word ik er al vrolijk van. Dus ik merk ook als ik een baalmoment heb, dat het mij ook helpt om even in de dagboek te bladeren en terug te lezen waar ik gelukkig van werd.

Feel good muziek

Muziek doet het ook altijd goed bij mij om een positief gevoel te geven. Ik heb zelfs op Spotify een feel good lijst gemaakt. Als ik even in een dipje zit, kan ik snel de afspeellijst aan zetten zonder bij na te hoeven denken welk liedje ik nu weer op moet zetten haha. Hier een aantal nummertjes die mij echt kunnen opvrolijken en mij positief maken:

  • Mika – Grace Kelly
  • Jason Mraz – I’m yours
  • Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk
  • Pharrell Williams – Happy
  • Junior Senior – Move your feet
  • Outkast – Hey ya
  • Cee lo Green – F*ck you
  • Katrina & The Waves – Walking on sunshine

Wat helpt jou om positief te blijven in de wat moeilijkere tijden? 

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *