Dagelijks leven

En dan ben je gewoon 30!

Holymoly, vandaag ben ik gewoon 30 jaar geworden! Een leeftijd waar ik het best moeilijk mee heb eigenlijk. Alsof ik dan ineens echt volwassen ben ofzo haha. Of zelfs al een beetje oud! Ik weet nog niet zo goed wat ik er van moet vinden dat ik nu echt 30 ben. Maar met één ding heb ik toch wel een beetje moeite mee eerlijk gezegd.

verjaardag 30 jaar

30 jaar

Toen ik een tiener was, vond ik iedereen die 30 of ouder was super oud haha. En nu ben ik het gewoon zelf. Ben ik nou ineens écht volwassen? Of gaat het allemaal wel meevallen? Eén ding is zeker, ik kom er niet meer onder uit. Maar weet je waar ik het echt wel een beetje moeite mee heb? Wat ik echt wel moeilijk vind aan het 30 worden? Dat ik nog geen kinderen heb…

Nog geen gezin

Vroeger riep ik altijd: voor mijn 30e heb ik kinderen! En nu weet ik wel dat je dat natuurlijk niet voor het zeggen hebt. Maar het doet toch een beetje pijn. Want die kinderwens is er nog steeds. Ik wil echt dolgraag moeder worden. En nu ik de 30 heb bereikt, lijkt het ook net alsof het nu een tikkende tijdbom wordt. Ga ik nog wel kinderen krijgen? Is het medisch gezien verantwoord? Zoveel dingen om over na te denken ook.

Word ik nog wel moeder?

Ook wil ik nog steeds moeder worden, maar word ik dat ook? Want sinds ik de ziekte van Crohn heb, ben ik nog amper in remissie geweest. Ik weet dat het wordt aangeraden om minstens een jaar in remissie te zijn voordat je zwanger raakt. Het voelt soms als een beetje onmogelijk als ik eerlijk ben. En dan ben ik soms ook wel realistisch. Want soms twijfel ik wel of het echt haalbaar is met mijn gezondheid om moeder te worden. Hoe kan ik namelijk voor een kind zorgen op een slechte dag of zelfs in een slechte periode? Dat ik zelf afhankelijk ben van hulp van anderen?

Lastige keuze

Zoals je het al een beetje kan lezen, het is een lastige keuze voor mij. Iets waar ik ook gewoon goed over moet nadenken. En over moet praten met Rob. Het is natuurlijk niet alleen mijn keuze. En misschien dat ik het binnenkort toch ook eens met mijn arts ga bespreken weer. Maar nu eerst ga ik genieten van deze verjaardag. Ga ik een beetje wennen aan het 30 jaar zijn of ga ik mij vandaag toch ineens heel erg oud voelen? Ik ga het mee maken haha.

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *